Marveld Magazine
De lekkerste gerechten maak je zelf! kokkerellen met streekproducten “Je proeft de Achterhoekse gastvrijheid” Culinair genieten op de camping in de Achterhoek Bereidingstijd 15 minuten oor 4 personen , cept van Mike Kook de aardappelen in de schil gaar in water met een weinig zout (laten afkoelen) . Kook de ingrediënten voor de lak in tot een stroop (laten afkoelen) 3. Schil en snij de groenten in en mooie vorm en blancheer naar behoefte van de groenten (harde groenten moeten bijv langer) 4. Snijd de truffelaardappel in de gewenste vorm 5. Roerbak de aardappelen in koolzaad- olie, voeg de groenten toe en bak mee, breng op smaak met peper en zout 6. Leg h t vlees op de groente/aardappel mix en lak met de bierlak. Leg de plakken kaas op het vlees en laat, onder een deksel, smelten 7. Garneer het gerecht op een mooi bord en maak (eventueel) af met wat gefrituurde uitjes Liefhebbers van lekker eten en drinken weten het allang: met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapil- len een groot plezier. De streek barst namelijk van de am- bachtelijke streekproducte en fantastische restaurants. Of je nu houdt van een goed glas wijn, een ambachtelijk gebrouwe biertje, een blokj boerenkaas of een klassiek asperge-gerecht: in de Achterhoek moet je zijn! Je proeft ewoon dat alles met passie gemaakt, geteeld en bereid is. In de streek vind je veel bedrijven die vol passie hun eigen kaas, fruit, vlees, brood of ijs maken. Vaak is er een charmant klein winkeltje waar je de producten kunt kopen. Of je komt langs de weg kleine stalletjes tegen, waar allerlei producten van eigen land worden verkocht. Groenten, fruit, bloemen, honing of zelfgemaakte jam, om maar eens wat te noemen. Elk weg die je inslaat biedt weer zijn eigen lekkere verrassing. Je betaalt door het gevraagde bedrag in een kistje te stoppen; zorg dus dat je voldoende kleingeld bij je hebt. Zien hoe het onderstaand recept wordt bereid? Ga naar kamperenindeachterhoek.nl/kook-de-sterren-van-de-hemel Koken met Sterren Sterrenchef Mike Vrijdag van Strandlodge Winters- wijk heeft een heerlijk recept samengesteld die je eenvoudig op een campingpitje kunt bereiden. De ingrediënten komen natuurlijk uit eigen streek en zijn verkrijgbaar bij de streekproducenten. Zo proef je het beste van de Achterhoek, gewoon voor je eigen tent of caravan. Culinair genieten op de camping in de Achterhoek Bereidingstijd 15 minuten Voor 4 personen Achterhoekse Procureur Achterhoekse Procureur, groente van het seizoen en truffelaardappelen Ingrediënten 720 gr. Gare procureur in medium dikke plakken Sanders Hof, Etten 200 gr. Bunker kaas (4 plakken van 50 gr.) Kaasboerderij Weenink, Lievelde 600 gr. Gemengde groenten van het seizoen Landwinkel Smits, de Heurne 450 gr.Truffelaardappelen De Kruisbrink, Toldijk Koolzaadolie Lak 1 dl. Wentersch pomp 4 (de rest is voor de kok ;-) Bierbrouwerij Wentersch, Winterswijk 30 gr. Honing Imkerij van Waardenburg, Winterswijk 10 gr. (Bruine) suiker 2 gr. Ketjap manis Recept Recept van Mike 1. Kook de aardappelen in de schil gaar in water met een weinig zout (laten afkoelen) 2. Kook de ingrediënten voor de lak in tot een stroop (laten afkoelen) 3. Schil en snij de groenten in en mooie vorm en blancheer naar behoefte van de groenten (harde groenten moeten bijv langer) 4. Snijd de truffelaardappel in de gewenste vorm 5. Roerbak de aardappelen in koolzaad- olie, voeg de groenten toe en bak mee, breng op smaak met peper en zout 6. Leg het vlees op de groente/aardappel mix en lak met de bierlak. Leg de plakken kaas op het vlees en laat, onder een deksel, smelten 7. Garneer het gerecht op een mooi bord en maak (eventueel) af met wat gefrituurde uitjes Sterr nchef Mike Vrijdag van Strandlodge Winterswijk heeft een heerlijk recept samengesteld die je eenvoudig op een campingpitje kunt bereiden. De ingr diënten komen natuurlijk uit eigen streek en zijn verkrijgbaar bij de streekproducenten. Zo proef je het beste van de Achterho k, ge on voor je eigen tent of caravan. 10 Marveld Magazine
RkJQdWJsaXNoZXIy Mzg0NjU=