Marveld Magazine 2025

Smakelijk eten! Onze koks kunnen natuurlijk óók heerlijk koken. Bezoek onze restaurants op het park en laat je culinair verwennen! Bekijk hier ons culinaire aanbod WAT LEGGEN WE OP DE BBQ? Hoofdgerecht: Gegrilde kipworstjes met spek en appelrelish Ingredienten: • 4 verse barbecueworsten kip naturel • 2 friszure appels (geschild, in kleine blokjes) • 100 milliliter wittewijnazijn • 4 takjes salie • 50 gram suiker • 8 plakjes gerookt ontbijtspek • 1 theelepel mosterd • 1 theelepel olie • 1 sjalot (gesnipperd) • 5 bosje bieslook (fijngehakt) Bereiden: 1. Blancheer de worstjes circa 4 minuten in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. 2. Meng de azijn met de suiker en mosterd en laat 5 minuten staan. Roer nogmaals tot de suiker is opgelost en voeg de sjalot en appel Schep goed door en houd apart. 3. Dep de worstjes droog en maal peper erover. Leg op elke worst 1 takje salie en wik- kel 2 plakjes ontbijtspek eromheen. Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze op de barbecue rondom knapperig en gaar. Keer regelmatig om verbranden van het spek te voorkomen. 4. Schep de bieslook door de appelrelish en serveer met de worstjes. Lekker met een gepofte aardappel. Vegetarisch bijgerecht: Maiskolven van de barbecue met tacokruiden en feta Ingrediënten: • 4 maïskolven • 2 eetlepels roomboter ongezouten (zacht) • 0.5 bosje koriander (fijngehakt) • 1 zakje kruidenmix fajita • 100 gram feta (verkruimeld) • 3 eetlepels mayonaise Bereiden: 1. Steek de barbecue aan. Verwijder het blad en de draden van de maïskolven. 2. Smeer de maïskolven in met de boter en bestrooi met de helft van de Mexicaanse kruiden. Verpak de kolven in aluminiumfolie en rooster ze op de barbecue in circa 35 minuten gaar. 3. Neem de maïs uit het folie en bestrijk met de mayonaise. Bestrooi rondom met de rest van de kruiden, feta en koriander. Regent het? bezoek ons BBQ-Grill restaurant! 13 BARBECUE RECEPTEN

RkJQdWJsaXNoZXIy Mzg0NjU=